Justiția Europeană a hotărât că șeful francez de extremă dreaptă, Marine Le Pen, trebuie să restituie aproape 300 de mii de euro Parlamentului European  Ocuparea forței de muncă a unui asistent, atunci când ea a fost deputat european. Marine Le Pen trebuie să plătească această sumă, din cauza angajării fictive a unei asistente parlamentare, în perioada în care era eurodeputată.

     Tribunalul UE a respins cererea sa de anulare a deciziei de rambursare a sumei, decizie adoptată de Parlamentul European la sfârșitul lui 2016.

Le Pen a anunțat rapid că va contesta decizia la Curtea de Justiție a UE.

    O sursă din Parlamentul European a declarat pentru AFP că a reușit să recupereze circa 60.000 de euro de la Le Pen.    

    Acest proces este legat de angajarea lui Catherine Griset în calitate de consilier parlamentar la finalul anului 2010, funcție pe care a deținut-o până la începutul lui 2016. Parlamentul European cere alți 40.000 de euro de la Marine Le Pen într-un alt dosar similar, asupra căruia justiția europeană urmează să se pronunțe.

 

https://www.afp.com/fr/infos/334/marine-le-pen-doit-bien-rembourser-300000-euros-au-parlement-europeen-doc-1679g12

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday