Anthony Rio a fost găsit decedat în apartamentul său din Nantes, pe 18 martie, la 10 zile după ce s-a vaccinat cu prima doză de AstraZeneca. Autoritățile au fost alertate chiar de către rudele acestuia, care nu au mai reușit să-l contacteze. 

Parchetul din Nantes a deschis o anchetă și a cerut să fie făcută o autopsie. Raportul legiștilor, citat de presa franceză, menționează că studentul a avut “sângerări interne cauzate de tromboză”.

“Fratele meu avea o stare de sănătate perfectă. A avut o durere de stomac și hotărâse să meargă la medic joi, dar nu a apucat, deoarece a fost găsit decedat în noaptea de miercuri spre joi”, a declarat fratele tânărului. 

Agenția pentru Siguranța Medicamentelor din Franța a demarat și ea o anchetă. Instituția are în acest moment în curs de investigare 13 cazuri raportate de tromboză, survenite după vaccinarea cu AstraZeneca.

Surse alternative: ANSM, Ouest-france, Le Parisien

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday