Vineri, 28 dintre cele 56 de reactoare nucleare ale Franței erau închise din cauza lucrărilor de mentenanță sau a unor defecțiuni. Ca urmare, furnizorul de energie Electricité de France (EDF) a fost obligat să cumpere energie electrică din rețeaua europeană, într-un moment de creștere a cererii pe fondul crizei gazelor. În acest moment, la cinci reactoare au fost identificate fisuri cauzate de coroziune la nivelul conductelor, iar alte șase sunt investigate în acest sens. 

Anne Sophie Corbeau de la Centrul pentru Politica Energetică Globală a Universității Columbia (SUA) a declarat pentru Sky News că “această sursă de energie trebuie înlocuită, iar în multe cazuri înlocuitorii vor fi combustibilii fosili. Având în vedere prețurile la electricitate, alimentarea a devenit foarte costisitoare”.

Majoritatea reactoarelor franceze au fost construite în anii 1970-1980, iar durata obișnuită de funcționare a acestora este de 40 de ani. Acum, EDF încearcă să le prelungească durata de viață, dar acest proces necesită timp și bani. Domeniul nuclear generează aproximativ 70% din necesarul de energie al Franței.

Sursa: SkyNews

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday