Franța vizează o posibilă reglementare pentru a descuraja comportamentul cetățenilor de a-și schimba telefoanele, chiar dacă acestea nu au duratz de viață depășită și încă funcționează bine. Executivul vizează operatorii de telefonie, care vin cu oferte atractive pentru a determina clienții să-și schimbe telefonul și să-și prelungească un abonament deja existent.

Guvernul va cere mai întâi autorității franceze de telecomunicații (Arcep) să analizeze ofertele operatorilor, pentru a stabili în ce mod poate accelera demersul, dar și să revizuiască criteriile de protecția mediului în baza cărora se vor aloca frecvențele mobile 5G.

Suntem gata să adoptăm noi măsuri. Scopul este clar de a crește durata de viață a telefoanelor. Nu comandăm această revizuire pentru a pierde timpul, este clar că avem mijloacele necesare pentru a lua o decizie”, a declarat un oficial guvernamental.

După estimările executivului francez, fabricarea de telefoane inteligente este responsabilă de 75% din impactul negativ avut asupra mediului înconjurător. Aici sunt incluse emisiile de dioxid de carbon, dar și consumul de apă și alte resurse naturale.

Sursa: Reuters 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday