Prin schema de stat adoptată, guvernul francez a redus procesul de garantare a cetățeniei, care în mod normal durează aproximativ doi ani, dar și numărul de ani de rezidență necesari, de la cinci ani la doi ani.

În luna septembrie 2020, Ministerul francez de Interne a precizat că persoanele care au “contribuit în mod activ” la gestionarea crizei sanitare cauzate de pandemie pot aplica pentru schema de stat, în vederea obținerii cetățeniei franceze. Conform autorităților, din 16.381 cereri depuse, 12.012 au fost aprobate. 

Printre persoanele care au beneficiat de proiectul guvernului se numără angajați din domeniul medical, agenți de securitate, casieri, livratori, lucrători din sistemul de curățenie, angajați ai creșelor și din căminele de bătrâni sau îngrijitori la domiciliu.

Lucrătorii din prima linie au răspuns apelului lansat de națiune, așa că este corect ca statul să răspundă cu un astfel de demers. Țara a reușit să treacă de acele situații datorită acestor persoane. Îi întâmpin pe noii noștri compatrioți și le mulțumesc în numele țării”, a declarat Marlene Schiappa, oficial al Ministerului de Interne.

În luna aprilie a anului trecut, peste 320 de mii de lucrători din domeniul sanitar și din azilele de bătrâni au primit un bonus de o mie de euro pentru contribuția adusă în timpul pandemiei

Sursa: The Guardian 

Sursa foto: Andrii KozlytskyiDreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday