Bernard Bajolet, fost șef al serviciului de informații externe (DGSE), a explicat că în 2017, pe vremea când François Hollande era președinte, iar Jean-Yves Le Drian era ministru al Apărării, un spion rus (“o cârtiță”) s-a infiltrat în biroul ministerului: Într-adevăr, la acea vreme, am adus această informație la cunoștință”.

Bajolet sugerează că serviciile franceze s-au concentrat la acea vreme pe alte amenințări, cum ar fi terorismul, motiv pentru care nu au fost atenți la recrutarea personalului: ”Anii trecuți am fi spus că totul s-a terminat, după Războiul Rece, că nu mai trebuie să ne pierdem timpul cu combaterea spionajului. Putem vedea că nu a fost deloc așa, iar metodele Rusiei, Chinei sau ale SUA n-au fost niciodată atât de importante”.

Presa franceză a relatat încă din 2017 că un spion al serviciului rus de informații GRU a reușit să infiltreze un agent în interiorul ministerului francez, dar această informație nu fusese confirmată oficial.

Sursa: Le Figaro.

Sursa foto: Zim235 | Dreamstime.com.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday