Sarkozy, acum în vârstă de 66 de ani, a fost găsit vinovat pentru faptul că a încercat să mituiască un magistrat, în schimbul informațiilor despre o anchetă penală desfășurată de procurori împotriva partidului său.

Potrivit BBC, judecătorul a stabilit că Sarkozy își poate ispăși pedeapsa la domiciliu, purtând o brățară electronică. Este însă probabil ca fostul președinte să facă apel.

Președinte al Franței între 2007 și 2012, Sarkozy urmează să fie judecat într-un caz separat, pentru finanțarea frauduloasă a campaniei prezidențiale din 2012, într-o cursă electorală pe care a și pierdut-o.

Sarkozy nu este primul președinte condamnat în Franța, Jacques Chirac, care fusese anterior primarul parisului, a primit în 2011 o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspenare, pentru că aranjase plata unor prieteni politici, întocmindu-le acte false de angajați la primărie.

Sursă alternativă: BFMTV, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday