Pașaportul sanitar, cum se numește în Franța Certificatul Verde European, va afișa statutul de imunizare sau testare și devine obligatoriu pentru accesul inclusiv în trenurile interurbane, dar și în alte locuri publice. Prefecturile locale pot decide de exemplu inclusiv condiționarea accesului în mall-uri, dar nu și în rețelele de hipermarketuri sau în magazinele alimentare.

Până acum acesta era necesar doar în cluburi și la concerte. Legislația ar trebui să intre în vigoare pe 9 august, iar măsurile au caracter provizoriu, ele fiind valabile până pe 15 noiembrie. 

Deși a decis că vaccinarea obligatorie a personalului medical este constituțională, Curtea a considerat că angajații care au contracte pe perioadă scurtă nu pot fi concediați dacă refuză să se vaccineze.

Parlamentul francez a aprobat acest proiect de lege inițiat de guvern și sprijinit de președintele Macron acum zece zile, în ciuda unor ample proteste din țară.

Surse alternative: Bloomberg, Le Figaro

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday