După o perioadă în care numărul cazurilor a scăzut și părea sub control, Franța înregistrează o reaprindere bruscă și violentă a epidemiei. Media pe ultimele șapte zile a noilor infecții a crescut la 2.041, dublându-se în ultimele două săptămâni și depășind pragul de 2.000 pentru prima dată după 20 aprilie.

”Oamenii devin nepăsători. Dacă nu acționăm colectiv, ne expunem riscului crescut de revenire în epidemie într-un mod greu de controlat”, declara premierul Jean Castex. 

În acest moment în spitale sunt internați peste 4.800 de pacienți, dintre care 244 la terapie intensivă. În ultima săptămână autoritățile franceze au efectuat peste 600 de mii de teste, iar de la începutul pandemiei peste 6 milioane.

Ministerul francez al Sănătății a raportat vineri 2.846 de noi infecții cu coronavirus confirmate în ultimele 24 de ore. De la începutul pandemiei au fost depistate 212.211de cazuri de coronavirus, iar peste 30 de mii de persoane au decedat din cauza infecției.

Surse: Ministerul Sănătății din Franța,Reuters, France24, Worldometers

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday