Adunarea Națională (camera inferioară a parlamentului) a votat împotriva folosirii permisului de sănătate pentru pacienții care nu au urgențe medicale și pentru vizitatorii caselor de îngrijire, împotriva recomandărilor guvernului. Certificatul atestă că persoana deținătoare s-a vaccinat, a trecut prin boală sau a are un test negativ de Covid.

Personalul sanitar a făcut apel la autorități pentru a înțelege dificultatea cu care s-ar confrunta familiile pacienților în stadii terminale, care nu își pot vizita rudele și dă asigurări că “Vom ști cum să protejăm pacienții. Este necesar să se respecte dreptul la îngrijire indiferent de condițiile sanitare și indiferent dacă pacientul este vaccinat sau nu”, a precizat deputatul Philippe Benassaya, de profesie asistent medical.

De ieri, autoritățile au impus folosirea certificatelor pentru accesul în muzee, cinematografe sau alte spații culturale. Un protocol de sănătate mai flexibil a intrat în vigoare în luna mai pentru casele de bătrâni, permițând din nou vizitele în cameră.

Proiectul de lege privind sănătatea își propune să extindă, de la începutul lunii august, utilizarea permisului de sănătate pentru cafenele, restaurante, târguri, centre comerciale mari, precum și pentru transportul în comun pe distanțe mari.

Marți, purtătorul de cuvânt al guvernului a anunțat că ”Franța a intrat oficial în al patrulea val al pandemiei de coronavirus. Vedem o pantă mai abruptă decât toate cele precedente. Varianta Delta reprezintă 80% din numărul de infectări.”

Sursa: BFMTV.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday