Ministrul Sănătății francez, Olivier Veran, a declarat că s-a decis prelungirea de la patru săptămâni la șase săptămâni a intervalului dintre cele două doze de vaccin anti-Covid, începând din 14 aprilie, pentru a accelera campania de vaccinare.

Autoritățile sanitare din Franța au recomandat, în luna ianuarie, o perioadă de șase săptămâni între doze, pentru a spori eficiența campaniei de vaccinare, dar guvernul s-a opus, spunând că nu existau studii care să ateste eficiența vaccinurilor la un interval prelungit între doze. Acest model a fost totuși adoptat de Marea Britanie, care a obținut în ultima lună o scădere accelerată atât a numărului infectărilor cât și al deceselor de Covid. Producătorii de vaccinuri spun că după prima doză persoana vaccinată capătă o oarecare imunitate, dar la un nivel semnificativ mai mic decât după rapel. 

Acest lucru ne va permite să accelerăm ritmul vaccinării fără a reduce gradul de imunitate obținut”, a declarat ministrul Veran, spunând că acum este posibilă adoptarea acestei măsuri, în siguranță, deoarece campania de vaccinare are ca obiectiv o altă grupă de vârstă decât cea din luna ianuarie.

În același timp, Olivier Veran a mai precizat că, de săptămâna viitoare, vaccinul AstraZeneca va fi pus la dispoziția tuturor persoanelor de peste 55 de ani, la liber.

Numărul de persoane din secțiile de ATI din țară continuă să urce, iar Franța ar putea depăși, săptămâna viitoare, pragul de 100 de mii de decese cauzate de Covid. Sâmbătă au fost raportate peste 43 de mii de noi cazuri de Covid și 5.769 de pacienți la ATI, la nivel național.

Sursa: Reuters

Foto: Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday