Agenția care reglementează frecvențele radio din Franța (ANFR) a notificat Apple cu privire la decizia sa de a interzice vânzările de iPhone 12. Agenția a efectuat teste care au indicat că modelul emite mai multe unde electromagnetice susceptibile de a fi absorbite de organism peste limita permisă. Ministrul adjunct al Digitalizări din Franța spune că situația poate fi remediată printr-un update de software.

ANFR a precizat că ”a ordonat Apple să scoată iPhone 12 de pe piața franceză, începând cu 12 septembrie, din cauza depășirii de către model a limitei”. Agenția informează că laboratoarele acreditate au constatat o absorbție a energiei electromagnetice de către organism de 5,74 wați pe kilogram, în timpul testelor în care telefonul era ținut în mână sau în buzunar. Standardul european este o rată specifică de absorbție de 4,0 wați pe kilogram, în astfel de teste.

În ceea ce privește telefoanele deja comercializate, Apple trebuie, cât mai repede, să ia măsuri corective pentru a aduce telefoanele în conformitate. În caz contrar, Apple va trebui să le recheme”, adaugă ANFR.

Totuși, Agenția precizează că testele care măsoară radiația electromagnetică absorbită atunci când telefonul este ținut la o distanță de cinci centimetri au fost în conformitate cu limita de 2 wați pe kilogram.

Sursă: France 24

Foto: Prykhodov | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday