Camera inferioară a parlamentului francez a votat joi seara scoaterea în afara legii a gesturilor discriminatorii de orice fel, legate de aspectul părului unei persoane. Olivier Serva, un deputat de culoare din insula franceză Guadelupa (Caraibe), care a inițiat proiectul de lege, a spus că aceasta ar ajuta victimele unei astfel de discriminări, la locul de muncă și în societate. “Există multă suferință din cauza acestui tip de discriminare și trebuie să luăm în considerare acest lucru”, a declarat el pentru Reuters.

Serva a citat un studiu din 2023 făcut de Unilever, Dove și LinkedIn, care a arătat că două din trei femei de culoare din Statele Unite și-au schimbat părul pentru un interviu de angajare și că părul femeilor de culoare are de 2,5 ori mai multe șanse de a fi perceput ca fiind inacceptabil, din punctul de vedere al unei posturi profesionale.

Proiectul de lege, care urmărește să interzică orice discriminare împotriva texturii părului sau a tunsorilor, va proteja și femeile blonde de discriminarea sexistă, a mai spus Serva.

În Statele Unite, cel puțin 23 de state au adoptat un tip de legislație menită să protejeze oamenii de discriminarea legată de aspectul părului la locul de muncă și în școlile publice. În schimb, în Franța, există deja o legislație care interzice discriminarea bazată pe aspect, ceea ce i-a făcut pe opozanții proiectului să spună că acesta este redundant și că “importă o mentalitate americană”.

Proiectul de lege mai trebuie aprobat și de Senat pentru a deveni lege.

Sursa: Reuters

Foto: Kriscole | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday