Nouă activiști, îmbrăcați în costume albe de protecție, au urcat vineri dimineață pe gardul exterior al aeroportului și au vopsit cu verde un avion Boeing 777 Air France, care era parcat. Nu erau pasageri la bord.

În imaginile publicate pe social media se observă cum activiștii folosesc atât vopsea spray, cât și un trafalet. Câțiva dintre protestatari au stat pe aripile avionului, purtând bannere pe care scria: „Există un pilot care să salveze clima?”.

ONG-ul susține că recentele propuneri ale ministrului francez pentru Transporturi, Jean-Baptiste Djebbari, nu vor fi suficiente pentru a aborda criza climatică.Parlamentarii francezi urmează să dezbată un nou proiect de lege privind schimbările climatice, într-o comisie specială ce se va întruni luni. Legea include o prevedere pentru interzicerea zborurilor interne în Franța atunci când există o rută cu trenul de mai puțin de două ore.

Greenpeace a mai transmis că măsurile nu sunt suficient de ambițioase și au cerut abandonarea a zece proiecte de extindere a aeroportului.

Reprezentanții aeroportului au precizat că protestatarii au fost reținuți la scurt timp. 

Sursă: Euronews

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday