Prim-ministrul Jean Castex a anunțat în Senat că purtarea măștilor de protecție va fi obligatorie în toate spațiile închise, indiferent dacă se poate respecta sau nu distanța.

Președintele Macron anunțase inițial că măsura va deveni obligatorie de la 1 august, însă în urma recomandărilor obligativitatea purtării măștilor de protecție sanitară va intra în vigoare de săptămâna viitoare.

„Ne gândisem să punem în aplicare această măsură pe 1 august, deoarece doream să acționăm preventiv, dar am înțeles că am fi întârziat, așa că decretul va intra în vigoare săptămâna viitoare”, a declarat Castex în Senat.

Până acum, a fost obligatorie purtarea măștilor în transportul public și în spațiile publice în care distanțarea socială nu era posibilă.

De asemenea, autoritățile au impus purtarea măștilor în unele părți din regiunea franceză de nord-vest a orașului Mayenne, după o creștere a infecțiilor cu coronavirus.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday