Update 2. Ministerul de interne, citat de BFMTV, precizează că peste 26 de mii de persoane au manifestat în toată Franța. Gérald Darmanin a anunțat că numărul persoanelor arestate a urcat la 142, doar la Paris.

Update 1. Ministrul de interne anunță că numărul persoanelor arestate a ajuns la 119.

La Lyon, poliția a intervenit cu gaze lacrimogene, după ce manifestanții au aruncat cu pietre asupra forțelor de ordine.


Știrea inițială. Situația este tensionată la Paris. Poliția a anunțat că a intervenit pentru a împiedica formarea unui grup violent. Ministrul de Interne, Gérald Darmanin, a precizat că au fost confiscate obiecte periculoase, “care nu își au locul într-o demonstrație” și că forțele de ordine se confruntă cu indivizi extrem de violenți.

Inițial, organizatorii au anulat protestul, invocând faptul că nu sunt îndeplinite condițiile de securitate, dar manifestanții s-au mobilizat și au mărșăluit pe străzile capitalei franceze.

Evenimentele asemănătoare au fost organizate la Lyon, Strasbourg, Bordeaux, Lille, Dijon, Caen, Tours sau Nancy.

Manifestanții se opun unui proiect de lege despre care susțin că afectează libertatea presei și că permite abuzurile poliției. Propunerea de act normativ aparține partidului președintelui Macron, și incriminează publicarea unor fotografii sau înregistrări video în care identitatea polițiștilor poate fi dezvăluită.

Surse alternative: BFMTV, LeFigaro.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday