Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista țărilor clasificate în funcție de situația epidemiologică, care intră în vigoare începând cu data de 8 august 2021.

Față de săptămâna trecută, Franța a fost introdusă a trecut de pe lista galbenă pe lista roșie după ce rata de incidență a crescut de la 2,7 la mia de locuitori, la 4,1. Alături de Franța au mai intrat pe lista roșie Aruba, Polinezia Franceză, Eswatini, Islanda și Thailanda. De asemenea, pe lista roșie se mai află Spania, Marea Britanie, Tunisia, Portugalia, Malta, Grecia și Maldive. Totodată, Turcia, Muntenegru, Puerto Rico, Oman și Maroc au trecut de pe lista verde pe lista galbenă.

Persoanele nevaccinate care vin din zona roșie stau 14 zile în carantină la sosirea în România, chiar dacă au un test PCR negativ. În cazul persoanelor nevaccinate care sosesc din zona galbenă, acestea vor sta în carantină doar în situația în care nu pot prezenta un test PCR negativ efectuat în ultimele 72 de ore. Cei care vin din zona verde nu au nevoie de niciun fel de document epidemiologic.

Nici persoanele vaccinate, nici copii sub 6 ani nu vor sta în carantină, indiferent din ce zonă sosesc. Copiii cu vârsta între 6 și 16 ani sunt exceptați de la carantină dacă prezintă un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Listațări

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday