Numărul spitalizărilor provocate de Covid a urcat cu 888 de cazuri luni, cea mai mare majorare de la o zi la alta din noiembrie 2020. La începutul acestei săptămâni, 25,775 de pacienți cu Covid erau internați în spitalele din țară. Ultima dată când acest număr a depășit 25 de mii a fost pe 17 decembrie 2020. De asemenea, numărul persoanelor internate la terapie intensivă a crescut luni cu 61 de cazuri și a ajuns astfel la 3.913. 

Media săptămânală a infectărilor a scăzut totuși duminică, la 294 de mii, după ce sâmbătă a stabilit un record, de peste 297 de mii.

Cercetătorii de la Institutul Pasteur din Franța au transmis săptămâna trecută că se așteaptă ca, până la mijlocul lunii ianuarie, numărul de infectări cu varianta Omicron să atingă un nou record național și că această creștere va fi ulterior urmată și de o majorare semnificativă a numărului de spitalizări.

Parlamentul a aprobat joi un nou set de restricții antiepidemice, condiționând astfel accesul în restaurante, cinematografe sau transportul în comun de vaccinarea anti-Covid.

Luni, Franța a înregistrat peste 102 mii de cazuri noi de Covid. Au fost raportate 296 de noi decese.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday