Autoritățile sanitare au raportat 9.843 de cazuri noi confirmate de Covid-19 joi, depășind recordul zilnic anterior cu aproape 900. Cifrele au fost publicate în ajunul unei reuniuni cheie a miniștrilor și a experților în sănătate, care vor lua azi decizii privind noi măsuri de reducere a răspândirii virusului.
Numărul pacienților din unitățile de terapie intensivă din țară a crescut, de asemenea, în ultimele zile, dar sunt încă departe de vârfurile atinse în aprilie.

Cu peste 30 de mii de decese de la începutul epidemiei, Franța are al șaptelea cel mai mare număr de morți, la nivel mondial.

Șeful consiliului științific care consiliază guvernul cu privire la pandemie, Jean-Francois Delfraissy, a avertizat că pot fi necesare decizii „dure”, iar Președintele Emmanuel Macron a declarat că “trebuie să fim cât mai transparenți și mai clari posibil. Trebuie să fim exigenți și realiști fără să cedăm în fața vreunui tip de panică”.

Sursa: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday