Medicii din Paris spun că vor fi forțați să aleagă ce pacienți pot fi salvați, deoarece nu există destule resurse pentru a-i salva pe toți. “Nu am mai văzut niciodată o astfel de situație, nici în timpul celor mai grave atacuri teroriste”, se arată în articolul publicat de mai multe ziare franceze.

Medicii spun că relaxarea restricțiilor din capitala Franței și în alte regiuni a dus la această criză, în care ei vor fi obligați în următoarele săptămâni să practice “medicină de catastrofă”.

“Știm deja că resursele noastre sunt limitate. Vom fi obligați să prioritizăm pacienții pentru a salva cât mai multe vieți posibil. Acest triaj va viza toți pacienții, cu sau fără COVID”, au adăugat medicii.

Potrivit datelor ministerului Sănătății, Franța a raportat duminică 37 de mii de cazuri noi și 4.872 de pacienți în secțiile ATI Covid, cel mai mare nivel din acest an. De la începutul pandemiei, 4,5 milioane de francezi s-au infectat și aproape 95 de mii au decedat. 

Surse alternative: Deutsche Welle, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday