Alberto Fernandez, președintele Argentinei, a decretat trei zile de doliu național în onoarea lui Maradona, anunță Reuters.

Diego Maradona este considerat unul dintre cei mai buni jucători de fotbal din toate timpurile. A jucat 91 de meciuri în tricoul naționalei Argentinei, pentru care a marcat 34 de goluri. A participat la patru Campionate Mondiale, iar în 1986, a ajutat Argentina să câștige titlul.

De-a lungul carierei sale de jucător profesionist, Maradona a evoluat pentru Boca Juniors, Napoli, Barcelona, Sevilla și Newell’s Old Boys. În anul 2000 a fost numit Jucătorul Secolului XX de către FIFA, alături de Pele.

În a doua jumătate a carierei, Maradona s-a luptat cu dependența de cocaină, iar în ultimele luni de viață, cu dependenţa de alcool. A fost internat și în anii 2000 și 2004 pentru probleme cardiace.

S-a retras din fotbalul profesionist în 1997, când avea 37 de ani. În 2008 a devenit antrenorul naționalei Argentinei și, în 2010, a dus echipa până în sferturile de finală ale Cupei Mondiale. Ulterior, a condus echipe din Emiratele Arabe Unite și Mexic.

Sursă: BBC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday