Reprezentanții UEFA au început extragerea cluburilor din cele patru urne valorice la ora 19 (ora României) la Istanbul.

Anul acesta, Germania este reprezentată de cele mai multe echipe (5): Bayern München, Eintracht Frankfurt, RB Leipzig, Borussia Dortmund și Bayer Leverkusen. Este urmată de Spania, Anglia și Italia, fiecare cu câte patru: Real Madrid, FC Barcelona, Atletico Madrid și Sevilla – Manchester City, Liverpool, Chelsea și Tottenham – respectiv AC Milan, Juventus, Inter și Napoli.

În mod tradițional, faza grupelor s-ar fi disputat până în decembrie, la începutul pauzei de iarnă. Pentru acest sezon, conducătorii fotbalului european au trebuit să scurteze perioada de timp în care se vor desfășura cele șase etape, întrucât pe 20 noiembrie începe Campionatul Mondial de Fotbal 2022.

Astfel, partidele din grupe vor avea loc între 6 septembrie și 2 noiembrie. Fazele următoare sunt programate după Cupa Mondială, în februarie și martie 2023. Sferturile de finală vor avea loc în aprilie, iar semifinalele în luna mai. Finala se va disputa pe 10 iunie 2023, pe Stadionul Olimpic din Istanbul.

Ediția din acest an este cea cu numărul 68. Golgheterul all-time este Cristiano Ronaldo, care are 140 de reușite. Însă Manchester United, actuala echipă a portughezului, nu s-a calificat pentru acest sezon. Real Madrid este clubul cu cele mai multe trofee – 14.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday