Celelalte nouă cluburi (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham Hotspur, AC Milan, Inter Milan și Atletico Madrid) au renunțat la proiect, dar Barcelona, Juventus și Real Madrid au refuzat să facă acest lucru.

Forul european a declarat că au fost deschise proceduri împotriva celor trei „pentru o posibilă încălcare a cadrului legal al UEFA”.

Într-o declarație publicată marți, UEFA a precizat: ”În urma unei investigații efectuate de inspectorii de etică și disciplină ai UEFA în legătură cu așa-numitul proiect ”Super League”, au fost deschise proceduri disciplinare împotriva cluburilor  Real Madrid, Barcelona și Juventus pentru o posibilă încălcare a cadrului juridic al UEFA. Informații suplimentare vor fi puse la dispoziție în timp util.”

Cele nouă cluburi care s-au retras din proiect au fost pedepsite deja de UEFA. Acestea vor efectua o plată combinată de 15 milioane de euro ca “gest de bunăvoință” în beneficiul copiilor, tinerilor și fotbalului. De asemenea, au acceptat ca UEFA să le rețină 5% din venituri pentru sezonul următor, pe care îl vor juca în competițiile de club.

Cluburile au fost de acord să fie amendate cu 100 de milioane de euro dacă încearcă din nou să joace într-o competiție neautorizată și 50 de milioane de euro dacă încalcă orice alte angajamente față de UEFA.

Sursa: BBC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday