Lionel Messi a susținut o conferință de presă în care și-a luat la revedere de la suporterii echipei FC Barcelona, pe care a început-o cu lacrimi în ochi. Jucătorul argentinian a fost ovaționat la finalul discursului de toată lumea prezentă în sală, printre care și mulți actuali coechipieri, după care a urmat o sesiune de întrebări.

Este foarte greu pentru mine după atâția ani aici, întreaga mea viață. Nu sunt pregătit pentru asta. Sincer, anul trecut știam ce să spun, dar anul ăsta nu sunt pregătit. Anul acesta, eu și familia mea am fost convinși că vom rămâne aici, acasă, este ceea ce ne doream cel mai mult. După 21 de ani plec cu soția mea și cei trei copii argentieni-catalani”, a spus Messi

Messi a precizat că momentan nu a ajuns la un acord cu niciun club, dar a recunoscut că PSG este una dintre variante. ”Deocamdată nu am convenit nimic cu nimeni”, a declarat jucătorul.

Principalele declarații:

”Adevărul este că nu știu ce să spun. În ultimele zile m-am gândit mult la ce voi spune, dar adevărul este că nu mă pot gândi la nimic. Este foarte greu pentru mine după atâția ani aici, întreaga mea viață. Nu sunt pregătit pentru asta. Sincer, anul trecut știam ce să spun, dar anul ăsta nu sunt pregătit. Anul acesta, eu și familia mea am fost convinși că vom rămâne aici, acasă, este ceea ce ne doream cel mai mult. După 21 de ani plec cu soția mea și cei trei copii argentieni-catalani. Am trăit aici, aceasta este casa noastră. Sunt recunoscător pentru toate, coechipierilor mei și tuturor cărora au fost alături de mine.

Ceea ce este clar este că am făcut tot posibilul să rămân, iar ei (Barca) nu au putut face asta din cauza La Liga. S-au spus multe lucruri despre mine, dar eu am făcut tot ce am putut pentru că am vrut să rămân. Anul trecut nu am vrut să stau și am spus-o. Anul acesta am vrut și nu am putut.

Acesta este sfârșitul alături de acest club și acum va începe o nouă poveste. Da, este unul dintre cele mai dificile momente pentru mine. Nu vreau să părăsesc acest club, este un club pe care îl iubesc și acesta este un moment la care nu mă așteptam. Anul trecut am vrut să plec, anul acesta am vrut să rămân, de aceea sunt atât de trist”.

La conferința de presă au participat și foștii coechipieri ai lui Messi și căpitani ai echipei FC Barcelona, Xavi și Puyol.

Contractul lui Lionel Messi (34 de ani) cu FC Barcelona a expirat pe 30 iunie, iar ciuda faptului că cele două părți ajunseseră la un acord privind un nou contract, în cele din urmă acesta nu a putut fi semnat și înregistrat din cauza regulii fair-play-ul financiar impusă de Liga Profesionistă de Fotbal din Spania.

Președintele Joan Laporta a explicat situația: ”Pentru a ne încadra în regulile fair-play-ul financiar, ar fi trebuit să acceptăm acordul financiar propus de Ligă și să ipotecăm drepturile de televizare pentru următorii 15 ani. Nu pot lua o decizie care va afecta clubul în următorii 50 ani! Clubul are peste 100 de ani și este deasupra tuturor, chiar și deasupra celui mai bun jucător din lume”.

În urmă cu un an de zile, argentinianul a încercat să părăsească Barcelona, nemulțumit fiind de președintele de atunci al clubului, Josep Bartomeu. A renunțat la demers la începutul lunii septembrie 2020, când a declarat că ”singura cale de a pleca era să dau clubul în judecată”. Ulterior, președinția FC Barcelona a fost preluată de Joan Laporta, care l-a convins să rămână.

Lionel Messi joacă la echipele Barcelonei încă de la vârsta de 13 ani, dar pentru gruparea de seniori a debutat în 2004. Argentinianul deține recordul pentru cele mai multe goluri marcate pentru catalani (672), dar și pentru apariții (778). Alături de clubul blaugrana, a câștigat 4 trofee Champions League, 10 campionate ale Spaniei, precum și 7 cupe ale Spaniei. În cariera sa a câștigat 6 Baloane de Aur, un record.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday