Karim Benzema a fost găsit vinovat de complicitate la tentativa de șantajare a lui Mathieu Valbuena, fostul său coechipier de la naționala Franței, și a fost pedepsit cu un an de închisoare cu suspendare. Pe lângă pedeapsa la închisoare cu suspendare, atacantul naționalei Franței și al echipei spaniole Real Madrid trebuie să plătească și o amendă de 84 de mii de euro.

Cazul datează din iunie 2015, când cei doi fotbaliști se aflau în cantonament cu naționala. Pe 6 octombrie 2015, Karim Benzema l-a sfătuit pe Mathieu Valbuena, colegul său să accepte să plătească 150.000 de euro unor persoane care îl șantajau cu un filmuleț intim în care apăreau el și soția sa. Unul dintre suspecți era Karim Zenati, prieten din copilărie al lui Benzema.

Benzema a negat întotdeauna acuzațiile și a insistat că încerca doar să-l ajute pe Valbuena să scape de videoclipul compromițător.

Foto: Vasilis Ververidis | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday