”În ciuda faptului că jucătorul și clubul au ajuns la un acord și intenția lor de a semna astăzi un nou contract era clară, acest lucru nu se poate întâmpla din cauza obstacolelor financiare și structurale (reglementări ale Ligii Spaniole de Fotbal). În urma acestei situații, Messi NU va rămâne la Barcelona”, anunță FC Barcelona într-un comunicat de presă.

”Ambele părți regretă profund că dorințele jucătorului și ale clubului nu vor fi îndeplinite în cele din urmă. FC Barcelona își exprimă din toată inima recunoștința pentru contribuția adusă de Messi clubului și îi urează toate cele bune în viitor, atât pe plan personal, cât și pe plan profesional”, încheie gruparea catalană informarea de presă.

Contractul lui Lionel Messi (34 de ani) cu FC Barcelona a expirat pe 30 iunie, iar jucătorul a devenit liber să negocieze cu alte echipe. Însă acesta a declarat că va prelungi înțelegerea cu gruparea catalană.

În urmă cu un an de zile, argentinianul a încercat să părăsească Barcelona, nemulțumit fiind de președintele de atunci al clubului, Josep Bartomeu. A renunțat la demers la începutul lunii septembrie 2020, când a declarat că ”singura cale de a pleca era să dau clubul în judecată”. Ulterior, președinția FC Barcelona a fost preluată de Joan Laporta, care l-a convins să rămână.

Lionel Messi joacă la echipele Barcelonei încă de la vârsta de 13 ani, dar pentru gruparea de seniori a debutat în 2004. Argentinianul deține recordul pentru cele mai multe goluri marcate pentru catalani (672), dar și pentru apariții (778). Alături de clubul blaugrana, a câștigat 4 trofee Champions League, 10 campionate ale Spaniei, precum și 7 cupe ale Spaniei. În cariera sa a câștigat 6 Baloane de Aur, un record.

Sursa foto: Facebook Leo Messi.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday