Finala s-a disputat la Dublin și a fost arbitrată de românul Istvan Kovacs. Atalanta a început mult mai bine meciul și a deschis scorul în minutul 11, prin Lookman. Același jucător a majorat diferența, în minutul 26, iar la pauză scorul a fost de 2-0 pentru echipa italiană.

Leverkusen nu a reușit să revină după reluarea jocului, iar același Adela Lookman a reușit hatrick-ul în minutul 75. Astfel, Atalanta Bergamo s-a impus în finală și a câștigat primul trofeu european din istoria clubului.

Înaintea finalei Europa League, Bayer Leverkusen era considerată favorită, în condițiile în care era neînvinsă în toate competițiile, în acest sezon. Echipa antrenată de Xabi Alonso venea după o serie de 51 de meciuri fără înfrângere și câștigase campionatul Germaniei la mare distanță de ocupanta locului doi. Pe de altă parte, Atalanta se situează pe locul 5 în campionatul Italiei, cu o etapă înainte de încheierea sezonului.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday