Germanul Boris Becker (54 de ani) și-a declarat falimentul personal în vara anului 2017, când a anunțat că nu poate plăti un împrumut în valoare de 4,2 milioane de euro, bani luați pentru a cumpăra o proprietate în Spania.

Conform legii, era obligat să își dezvăluie toate proprietățile și bunurile pe care le deține. În final, a fost acuzat de procurori că a ascuns proprietăți în valoare de 1,5 milioane de euro. În total, s-a confruntat cu 24 de capete de acuzare, pe care fostul lider mondial le-a respins în permanență.

O instanță londoneză l-a găsit vinovat pentru patru capete de acuzare, inclusiv pentru faptul că nu și-a lichidat bunurile personale, printre care și trofee de Grand Slam, pentru a încerca să-și stingă datoriile. Becker a argumentat că premiile aveau mai mult o valoare morală decât financiară sau că nu se aflau în posesia sa, ci la expoziții.

Potrivit DW, pedeapsa în cazul său urmează să fie pronunțată pe 29 aprilie. Presa britanică scrie că poate primi chiar și până la șapte ani de închisoare pentru fiecare capăt de acuzare.

De-a lungul carierei de 15 ani (1984-1999), Boris Becker a fost lider mondial în clasamentul ATP în 1991 și de șase ori campion la competiții de Grand Slam. Palmaresul său include alte 49 de turnee câștigate, o medalie de aur la Jocurile Olimpice și titlul de cel mai tânăr câștigător al turneului de la Wimbledon (1985). 

Surse alternative: DW, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday