Într-o scrisoare adresată fiului său, regele Felipe al VI-lea, Juan Carlos, a scris că ia decizia „în fața repercusiunii publice pe care o generează anumite evenimente din viața privată”.

În urmă cu un an mi-am exprimat dorința de a nu mai efectua activități instituționale. Acum, ghidat de convingerea că trebuie să pun mai presus poporul spaniol și instituțiile țării, iau decizia să plec în altă țară. Am dorit întotdeauna ce este mai bun pentru Spania și pentru Coroană”, a adăugat Juan Carlos.

În martie, Felipe anunța că a renunțat la propria moștenire personală de la tatăl său, în urma informațiilor că acesta a primit milioane de euro dintr-un fond secret offshore, cu legături cu Arabia Saudită.

Juan Carlos a abdicat în favoarea lui Felipe în urmă cu șase ani, după o serie de scandaluri, inclusiv pentru o controversată vânătoare de elefanți în Botswana.

Surse: CNN, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday