Fostul Papă Benedict al XVI-lea și-a cerut scuze pentru că a dat o declarație falsă în timpul unei anchete privind abuzurile sexuale săvârșite de preoți catolici asupra unor copii în Germania, în perioada în care el era Arhiepiscop de München. Acesta a recunoscut că a participat la o întâlnire în anul 1980 în cadrul căreia s-a discutat despre un preot abuziv. Susține că faptul că anterior a negat acest lucru este din cauza unei ”erori în editarea declarației sale”.

În comunicatul emis astăzi prin intermediul secretarului său privat,  Benedict al XVI-lea susține că eroarea ”nu a fost făcută cu rea intenție”, ci a fost ”rezultatul unei erori în procesarea editorială a declarației sale”.

Reamintim că săptămâna trecută, un raport independent privind cazurile de pedofilie ale unor preoți catolici îl acuza pe fostul papă, Benedict al XVI-lea, că a știut și a acoperit comiterea unor abuzuri sexuale săvârșite asupra unor copii, în perioada în care era Arhiepiscop de München (1977 – 1982).

Joseph Ratzinger a fost cardinal de München din 1977 până în 1982, ocupând apoi mai multe funcții în cadrul Vaticanului. Din 2005 și până în 2013, a devenit liderul Bisericii Catolice, sub numele Papa Benedict al XVI-lea. În 2013 a demisionat subit, invocând motive de sănătate. La vremea respectivă, abia ieșeau la suprafață primele informații privind abuzurile sexuale comise de unii preoți catolici. Ratzinger este singurul papă care a părăsit funcția prin demisie, în ultimii 600 de ani.

Surse: CNN, DW.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday