Fosta șefă a TAROM, care l-a acuzat pe ministrul Transporturilor Răzvan Cuc că i-a cerut să țină la sol avioanele de pe cursele interne în ziua moțiunii de cenzură, a susținut o declarație de presă în care a detaliat evenimentele. Mădălina Mezei susține că a fost chemată de ministrul Răzvan Cuc cu două zile înainte de moțiunea de cenzură pentru a-i cere să anuleze curse interne.

Domnul ministru m-a chemat în birou, cu două zile înainte, ca să-mi spună să trebuie să anulăm nişe curse interne, ca să oprim accesul parlamentarilor la votarea moțiunii de cenzură. Am spus că așa ceva este imposibil, pentru că noi nu suntem stăpâni de sclavi. Era vorba de 5 zboruri, mi-a cerut să identific senatorii și deputații aflați la bord, i-am arătat. A zis că mă contactează a doua zi. A doua zi, m-a chemat și mi-a zis să anulez o cursă, i-am zis că nu e de competența mea. M-a întrebat dacă nu-l pot opri tehnic? Să vorbesc cu directorul tehnic. Atunci a încercat să găsească alte soluții. Am vorbit cu operation-control center, m-am asigurat că nu e nicio problemă cu zborurile, am sunat directorul tehnic, i-am zis să aibă grijă, dar am vorbit și cu comandantul cursei, să-i zic că e direct responsabil dacă face acest gest” a declarat fostul director al TAROM.

Totodată, Mădălina Mezei confirmă că a fost citată de DNA, în calitate de martor, în urma unui dosar de abuz în serviciu deschis pe numele ministrului.

„DNA nu mi-a cerut nimic. M-au invitat, în baza unui dosar de abuz în serviciu deschis pentru ministru. Marți seară am fost sunată de președintele Consiliului de Administrație, să mă informeze că Consiliul a hotărât să mă destituie”, a mai declarat aceasta.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday