Deocamdată, fostul avocat a publicat coperta și prefața. În aceasta din urmă, Cohen afirmă că Trump a făcut orice i-a stat în putință pentru a câștiga, pentru că asta a fost modul său de a fi și în afaceri și în viaţă. Recunoaște că și el a împărtășit această ideologie, promite să scoată toți scheleții din dulap, dar fără a da detalii sau informații noi privind amestecul Rusiei în alegerile din 2016.

Cohen execută o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru evaziune fiscală, declarații false și încălcarea legii electorale privind finanțarea campaniilor. Ultima acuzație a fost legată de plata unor femei pentru a păstra tăcerea cu privire la aventurile lui Trump înainte de alegerile prezidențiale din 2016, judecătorii considerând că plățile făcute de Cohen trebuiau declarate ca finanțare electorală.

Fostul Procuror Special Rober Mueller a constatat în 2019 că Rusia a făcut un efort concertat pentru a-l ajuta Trump să câștige președinția în urmă cu patru ani, și chiar a făcut o înțelegere de recunoaștere a vinovăției cu Cohen. Totuși, dovezile aduse atunci nu au fost considerate suficiente pentru suspendarea și înlăturarea din funcție a lui Donald Trump.

Cohen a stat totuși doar un singur an în pușcărie, pedeapsa fiindu-i comutată în mai anul acesta în închisoare la domiciliu, din cauza riscurilor de a fi infectat cu coronavirus. Câteva zile mai târziu a fost văzut la un restaurant din Manhatan, arestat și eliberat din nou, după ce a convins un judecător că este hărțuit de Administrația Trump, în încercarea de a împiedica publicarea dezvăluirilor promise în această carte.

Surse: CNN, Prefața cărții lui Cohen

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday