Forumul Judecătorilor îi solicită președintelui Klaus Iohannis să sesizeze Curtea Constituțională pe Legea de modificare a Codului Penal. În cererea de sesizare, Forumul Judecătorilor invocă, între alte motive, faptul că trei dintre deputații care au votat modificările aduse Codului au decizii definitive în instanță de incompatibilitate sau conflict de interese și se află sub interdicția de a ocupa funcții publice.

„Legea a fost adoptată cu doar două voturi peste minimul necesar, însă trei dintre deputații care au votat pentru adoptare aveau interdicția de a ocupa timp de trei ani funcții publice, constatată definitiv prin hotărâre judecătorească, respectiv deputații Steluța Cătăniciu, Roman Ioan Sorin și Suciu Matei, fiind încălcate dispozițiile art. 76 alin. (1) și art.124 alin.(1) din Constituția României”.

                        STIMATE DOMNULE PREȘEDINTE

                        KLAUS WERNER IOHANNIS,

Asociaţia profesională „Forumul Judecătorilor din România” vă solicită prin prezenta ca, în calitate de Preşedinte al României, în temeiul dispoziţiilor art. 146 lit. a) din Constituţia României, republicată, ale art. 15 şi următoarele din Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, să formulați o

 CERERE DE SESIZARE A CURȚII CONSTITUŢIONALE

cu privire la exercitarea controlului de constituționalitate, înainte de promulgare, în legătură cu legile de modificare și completare a Legii pentru modificarea și completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal, precum și a Legii nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție.

Textul integral poate fi accesat la adresa de mai jos:

FJR Cerere Catre Presedintele Romaniei Sesizare Curtea Constitutionala Codul Penal

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday