În luna august, Apple a șters Fortnite din App Store, deoarece jocul permitea utilizatorilor iPhone și iPad să facă achiziții cu plata directă către Epic Games, la un preț mai mic decât cel pe care ar fi trebuit să-l plătească dacă făceau plăți prin magazinul său. 

”Ocolirea” App Store în cadrul tranzacțiilor în jocuri încalcă politica companiei din Sillicon Valley. Epic Games a dat Apple în judecată pentru că “își folosește puterea uriașă pentru a impune restricții producătorilor de aplicații”.

Însă, odată cu lansarea serviciului de jocuri în cloud al Nvidia – GeForce Now și Google – Stadia, utilizatorii pot juca din nou Fortnite de pe iPhone sau iPad. Pentru jocul în cloud nu este nevoie decât de o conexiune la Internet. În fapt, jocul nu trebuie să fie descărcat pe propriul dispozitiv. El este procesat direct pe un server susținut de alt dispozitiv, dar este afișat efectiv în browser-ul de internet, cum ar fi Chrome sau Safari. Este nevoie, însă, de conectarea prin Bluetooth a controller-elor și tastaturilor.

Cele două servicii vor putea fi folosite numai prin Safari, deși au și aplicații dedicate pentru mobil. Apple a interzis și descărcarea lor din App Store. Deocamdată serviciul Nvidia este disponibil numai pentru Safari, dar reprezentanții dau asigurări că din primele luni ale lui 2021 va rula și pe Google Chrome.

Surse: BBC, Tech Crunch, The Verge.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday