Într-un comunicat emis vineri, Federația Internațională de Automobilism a spus că este imposibil să se organizeze Marele Premiu al Rusiei în circumstanțele actuale”.

Campionatul Mondial FIA de Formula 1 vizitează țări din întreaga lume cu o viziune pozitivă pentru a uni oamenii, aducând națiunile împreună. Urmărim evoluțiile din Ucraina cu tristețe, șoc și speranță pentru o soluționare rapidă și pașnică a crizei actuale, se arată în comunicat.

De altfel, joi, pilotul Sebastian Vettel, de patru ori campion mondial, a declarat că va refuza să concureze în cursă dacă se va ține în continuare în Rusia. Și Max Verstappen s-a declarat și el în favoarea anulării Marelui Premiu al Rusiei, desfășurat la Soci, între 23-25 septembrie.

Decizia vine după ce organismul de conducere al fotbalului european, UEFA, a anunțat că a retras orașului rus Sankt Petersburg dreptul de a găzdui finala Ligii Campionilor din mai anul acesta.

Sursă alternativă: BBC

Foto: Natursports | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday