Ford și Google au anunțat un parteneriat strategic pentru a accelera transformarea Ford. Cele două companii vor să creeze mașini mai sigure și mai eficiente, construite pentru a reduce la minimum distragerea șoferului și pentru a se menține în fruntea tehnologiei cu actualizări over-the-air.

Ford Motor se va folosi de software, sisteme de inteligență artificială și cloud computing oferite de Google Alphabet pentru a dezvolta noi servicii pentru consumatori și pentru a moderniza operațiunile interne, în cadrul noului grup de colaborare al celor două companii, Team Upshift.

Ca parte a parteneriatului de șase ani, compania din Dearborn, Michigan, va încorpora sistemul de operare Android al gigantului tehnologic în vehiculele sale Ford și Lincoln, începând cu 2023.

Anul trecut, Amazon s-a alăturat companiei japoneze Toyota pentru a ajuta la gestionarea datelor colectate de la flota globală de vehicule a producătorului auto, în timp ce Volkswagen a încheiat în 2019 un acord cu Microsoft pentru a coopera în cloud computing în China și Statele Unite.

Surse alternative: Ford, Reuters, CNBC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday