Creșterea capacității de producție este un semn bun pentru viitoarele modele F-150 Lightning, precum și pentru vehiculele electrice în general, dar arată, de asemenea, că Ford Motor a subestimat în mod semnificativ cererea pentru camionetă. Ca rezultat al anunțului, acțiunile gigantului din domeniul auto au crescut marți dimineață cu peste 7%.

Este a doua oară când Ford transmite că intenționează să dubleze producția automobilului, care urmează să fie lansat în primăvară. Producția inițială a fost stabilită pentru aproximativ 40 de mii de unități, în condițiile în care compania auto a primit aproximativ 200 de mii de rezervări pentru camionetă.

A trebuit să sistăm rezervările pentru acest model, atât de multe cereri am primit”, a declarat directorul executiv Jim Farley pentru CNBC, menționând că Ford va începe să deschidă din nou comenzile joi, dar va implementa un proces de rezervare treptată, astfel încât clienții care au făcut deja o rezervare să primească o invitație prin e-mail în următoarele luni pentru a plasa comanda finală.

Planurile de producție ale Ford vin cu o zi înainte ca General Motors să dezvăluie o versiune electrică a modelului Chevrolet Silverado. Se așteaptă ca această camionetă să concureze direct cu F-150 Lightning, deși automobilul celor de la General Motors nu va fi scos la vânzare mai devreme de 2023.

Prețurile pentru F-150 Lightning electric, la fel ca pentru camioneta tradițională, pe combustibil, vor începe de la aproximativ 40 de mii de dolari (35.500 euro) în cazul modelelor utilizate pentru servicii. Prețurile modelelor cu opțiuni suplimentare vor începe de la 53 de mii de dolari și pot ajunge până la aproximativ 90 de mii de dolari.

Sursă: CNBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday