Ford a lansat primul Raptor în 2009, iar aceasta este a treia generație a acestui model. Este conceput să circule cu viteze mari pe teren accidentat. “Raptor este camionul original al deșertului. Tocmai l-am dus la un alt nivel”, spune directorul programului Ford Performance.

Ford avea nevoie de două șasiuri noi pentru gama Raptor: ambele au fost modificate pentru a se potrivi cu noua suspensie spate. Modelul standard va veni pe anvelope de 35 inci. Garda la sol este de 12 inci cu anvelopele standard de 35 inci și de 13,1 inci cu anvelopele de 37.

Motorul, cuplat la o transmisie automată cu 10 trepte, permite creșterea capacității de remorcare și sarcină utilă. Sistemul de gestionare a terenului are șapte moduri, inclusiv Sport, Rock Crawl și Baja, iar Raptor are un mod de acționare cu o singură pedală care coordonează accelerația și frânarea numai de la mișcarea pedalei de accelerație pentru mai mult control off-road. 

Modelul este dotat cu sistemul de infotainment Ford Sync 4, care oferă informații despre trafic, Apple CarPlay și Android Auto și o cameră de 360 ​​de grade. Există patru porturi de încărcare USB, două în față și două pe bancheta din spate a cabinei.

Camioneta poate primi actualizări prin satelit, inclusiv viitoarele hărți de trasee și asistență la virare.

Surse alternative: Motortrend, Cnet

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday