Ford, al doilea cel mai mare producător auto american, va investi șapte miliarde, iar diferența va fi suportată de companie sud-coreeană SK Innovation. Anunțul de luni reprezintă cea mai mare investiție în producție din istoria de 118 ani a Ford. Producătorul auto intenționează să lanseze în primăvara anului viitor camioneta (pickup) electrică F-150.

În urma investiției vor fi create 11 mii de locuri de muncă, prin deschiderea a două fabrici de asamblare și baterii, în Tennessee, și a altor două fabrici în Kentucky. Cele două companii vor investi în total 5,8 miliarde de dolari în Kentucky și 5,6 miliarde în Tennessee.

Investiția face parte din planul Ford anunțat ulterior a de aloca 30 de miliarde de dolari pentru electrificare, până în 2030. Compania americană a precizat că se așteaptă ca în 2030, între 40% și 50% dintre mașinile sale comercializate la nivel global să fie electrice, în creștere față de predicția anterioară de 40%.

Sursă: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday