Uzina de la Craiova devine astfel a treia din Europa în care Ford produce mașini electrice. Într-un comunicat de presă, compania anunță că producția efectivă urmează să înceapă în 2023, iar un model electric va fi lansat în 2024.

”Planul nostru de a construi acest nou vehicul comercial ușor în România reflectă parteneriatul nostru continuu pozitiv cu furnizorii locali și cu comunitatea, dar și succesul întregii echipe Ford Craiova. Această investiție este un semn al speranței noastre că guvernul român se va asigura că vor exista îmbunătățiri al peisajului de producție, inclusiv modernizarea infrastructurii de transport”, a declarat Stuart Rowley, președinte Ford Europa.

Peste trei ani, constructorul și-a propus ca două treimi din totalul vehiculelor sale utilitare să fie electrice sau hibrid. În prezent, mașini electrice marca Ford se mai produc în uzinele din Germania și Turcia, iar în România mai produce modelul hibrid Puma, precum și subcompacta EcoSport.

În același comunicat, Ford anunță că de la preluarea punctului de lucru de la Craiova, în 2008, a investit aproape două miliarde de dolari și a ajuns la un număr de 6.000 de angajați.

Sursa: comunicat Ford.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday