Producătorul auto american a anunțat că va investi un miliard de dolari în următoarele 30 de luni pentru a moderniza și transforma fabrica din Köln într-un centru de producție a vehiculelor electrice. Ford a precizat că primul său vehicul de pasageri complet electric, construit în Europa, va fi produs la Koln începând cu 2023 și că analizează oportunitatea de a dezvolta şi un al doilea model la aceeaşi fabrică.

În plus, Ford a anunțat că va investi 22 de miliarde de dolari în electrificare până în 2025, aproape de două ori mai mult decât se angajase anterior. “Consumatorii își doresc din ce în ce mai mult să mizăm pe automobile electrice. Clienții noștri sunt foarte concentrați asupra sustenabilității și doresc ca mărcile și companiile cu care lucrează să meargă în această călătorie cu ei”, a declarat președintele Ford Europa, Stuart Rowley.

Constructorul american are o alianță strategică în Europa cu Volkswagen, conform căreia Ford va folosi platforma vehiculelor electrice MEB a partenerului său german pentru a construi unele modele. Rowley a adăugat că modelul construit la Köln va fi primul care va folosi platforma MEB a Volskwagen. 

Ford și-a anunțat intenția ca până în 2026 să aibă versiuni electrice ale tuturor autoturismelor sale în vânzare în Europa și că până în 2030 două treimi din vânzările de vehicule comerciale din Europa să fie reprezentate de modele complet electrice sau hibride.

Totodată, va avea versiuni plug-in hibride sau complet electrice ale întregii sale game de vehicule comerciale disponibile până în 2024. În prezent, Ford domină piețele SUA și europene de vehiculele comerciale pe benzină.

Surse alternative: Reuters, Bloomberg

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday