Tranzacția are nevoie de aprobarea autorităților de reglementare. Ford mai precizează că producția SUV-ului de clasă mică Ford EcoSport se va încheia până la finalul anului, deoarece fabrica de la Craiova “se va concentra tot mai mult pe producția de vehicule comerciale și electrice”.

Ford Otosan este o companie specializată în vehicule comerciale, pe care Ford o deține împreună cu constructorul turc Koc Holding, astfel: Ford are 41%, Koc Holding are 41%, iar restul de 18% este listat pe bursă.

Încă de anul trecut, Ford anunța că investește 300 de milioane de dolari în uzina de la Craiova, pentru o nouă linie de mașini comerciale (autoutilitare), care cuprinde și un model electric ce va fi lansat în 2024. Conform comunicatului emis astăzi, este vorba despre modelul Transit Courier.

Acestuia i se va adăuga și modelul electric Tourneo Courier, dar și Puma, care în 2021 a fost cel mai bine vândut autoturism Ford din Europa.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday