Noul model dispune de o combinație dintre un motor pe benzină de 2,5 litri și un motor electric de 1,1 kW, care se încarcă prin activarea sistemului de frânare sau în momentul în care mașina merge din inerție, fără a apăsa accelerația. Împreună, dezvoltă o putere de 187 de cai. 

Atinge 100 km/h în 9,1 secunde și are o autonomie totală de 965 de kilometri, conform constructorului. Noul Kuga se alătură deja existentului model plug-in hibrid, dar care are o autonomie mai mică cu până la 30%.

Ford Kuga Full Hybrid cu tracțiune față are un preț de bază de 30.600 euro cu TVA inclus. Versiunea cu tracțiune integrală are un preț de pornire de 32.400 euro. 

Despre mașina produsă la uzina din Valencia (Spania), Ford explică faptul că „îmbină eficiența consumului de combustibil și autonomia cu rafinamentul încărcării fără cabluri a conducerii pur electrice. Se adresează celor care ar vrea o mașină electrică, dar nu au la dispoziție foarte multe stații de încărcare în zonă”.

Este al treilea model electric lansat de constructorul american în acest an, după E-Transit și Mustang March-E.

Surse alternative: Top Gear, AutoCar

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday