Astăzi suntem aici să-l prezentăm pe noul selecționer al echipei naționale de fotbal a României, pe Edward Iordănescu, antrenorul care are misiunea de a aduce echipa națională în elita fotbalului european, a declarat Răzvan Burleanu, președintele FRF. 

“În ceea ce privește contractul, este un contract care se întinde pe următoarele două campanii de calificare, pentru Liga Națiunilor și pentru campania de calificare pentru EURO, un contract care se va prelungi automat pentru EURO 2024, în cazul în care, așa cum ne dorim, să obținem această calificare. Un contract care are un obiectiv principal, calificarea la EURO 2024, dar și un obiectiv intermediar, câștigarea grupei în Liga Națiunilor”, a mai adăugat Burleanu. 

În cariera de antrenor, Edward Iordănescu a trecut pe la mai multe cluburi din Liga 1, printre care Pandurii Târgu Jiu, Astra Giurgiu sau CFR Cluj (la cârma căruia a și câștigat titlul în sezonul 2020/2021). Ultima dată, tehnicianul a antrenat FCSB, de la care a plecat toamna trecută.

Iordănescu îl înlocuiește pe Mirel Rădoi, care și-a anunțat plecarea de la Echipa Națională la mijlocul lunii noiembrie 2021, după ratarea calificării la Cupa Mondială. În prezent, echipa României ocupă locul 44 în clasamentul FIFA.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday