“Potrivit prevederilor legale, dreptul creditorilor de asigurări de a solicita plata sumelor cuvenite de la Fond s-a născut la data publicării în Monitorul Oficial a deciziei ASF prin care s-a retras autorizația de funcționare a Societății de Asigurare – Reasigurare City Insurance S.A., respectiv 27.09.2021”, anunță Fondul de Garantare (FGA) într-un comunicat de presă.

“Plata despăgubirilor se face în limita a 500.000 lei pentru fiecare creanță de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare încheiat cu asigurătorul aflat în insolvență, potrivit plafonului de garantare reglementat de Legea nr. 213/2015 actualizată”, mai explică Fondul de Garantare.

Pentru a asigura un principiu de echitate în relația cu toți petenții de asigurare, FGA înregistrează și analizează cererile în ordinea primirii acestora la Fond. Statusul cererilor de plată poate fi urmărit online, pe site-ul FGA: https://www.fgaromania.ro/status-cereri-nou.

FGA a mai anunțat că din cauza volumului de muncă pentru gestionarea procesului de înregistrare a cererilor, precum și de prelucrarea a datelor, a fost nevoit să angajeze o sută de persoane:  “Cu noua structură, Fondul va depune toate eforturile pentru a asigura un ritm constant de analiză și plată a cererilor, urmărind soluționarea cererilor de plată înregistrate într-un termen rezonabil”.

Fondul de Garantare a început să primească cereri pentru plata daunelor păgubiților City Insurance din 27 septembrie. Autorizația de funcționare a companiei de asigurare-reasigurare a fost retrasă de ASP pe 17 septembrie. Falimentul celui mai mare asigurator de pe piață a fost declarat oficial în aceeași zi.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday