View this post on Instagram

 

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

”De când aveam cinci ani, visam să călătoresc în spațiu. Pe 20 iulie, voi face acea călătorie cu fratele meu. Cea mai mare aventură, cu cel mai bun prieten al meu”, a scris Bezos pe Instagram. Cei doi vor fi însoțiți în această călătorie și de câștigătorul unei licitații organizate de compania aerospațială Blue Origin.

New Shepard, nava cu care vor merge în spațiu, este o capsulă cu șase locuri, complet autonomă, care va zbura la o altitudine de aproximativ 100 Km, până în spațiul suborbital, timp de 11 minute. 

Acesta este considerat un moment extrem de important în cursa pentru dezvoltarea turismului spațial. Bezos, clasat de Forbes pe locul doi în topul celor mai bogați oameni din lume, cu o avere de 186 miliarde de dolari, a avut o abordare mai temperată a zborurilor spațiale decât Elon Musk, a cărui companie, SpaceX a lansat deja mai multe echipaje umane.

Bezos urmează să renunțe la funcția de director executiv al Amazon la începutul lunii viitoare, chiar înainte de zbor.

Surse alternative: Sky News, Reuters, NBC Washington

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday