Fondatorii companiei Instagram părăsesc compania Facebook, după ce tensiunile cu directorul executiv Mark Zuckerberg privind aplicația au crescut, informează Bloomberg.

Kevin Systrom și Mike Krieger, care au fost la conducerea companiei încă de la achiziționarea acesteia de către Facebook, în 2012, au reușit să păstreze marca și produsul independent, în timp ce se bazau pe infrastructura și resursele Facebook pentru a se dezvolta.

Surse au declarat că în ultima vreme fondatorii au fost frustrați de implicarea zilnică a lui Zuckerberg, în opinia căruia viitorul companiei Facebook a devenit mai depenent de aplicația Instagram.

Fără fondatori prin preajmă, este probabil ca Instagram să devină mai integrat în Facebook și să reprezinte mai degrabă mai mult o divizie de produse în cadrul unei companiei mai mari decât una independentă.

“Kevin și Mike sunt lideri extraordinari, iar Instagram reflectă combinația talentelor acestora.”, a declarat Zuckerberg. “Am învățat foarte multe cât am lucrat cu ei, în ultimii șase ani, și mi-a plăcut cu adevărat”.

Krieger și Systrom au fondat aplicația Instagram și au vândut-o companiei Facebook pentru 715 milioane de dolari, acum șase ani. Când a fost anunțată tranzacția, compania avea doar 13 angajați și 30 de milioane de utilizatori înregistrați. Acum, mai mult de un miliard de utilizatori folosesc aplicația lunar și este sursa principală de venituri publicitare pentru Facebook, în afara feed-ului principal de știri din rețeaua socială.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday