Algoritmul a căutat modelări statistice, procesând și corelând numărul de teste efectuate, rata de pozitivare, dar și rata deceselor din fiecare stat american și din primele 50 de țări din lume cu cele mai multe cazuri confirmate oficial până acum. Modelarea generată a indicat faptul că în SUA, Belgia sau Regatul Unit, mai mult de 20% din populația totală a fost deja infectată cu coronavirus, chiar dacă numai 5% din populație a fost oficial infectată. În țările cu cele mai grave statistici, algoritmul estimează că numărul real este și de peste cinci ori mai mare decât cel oficial.

În privința SUA, rezultatele produse de algoritm confirmă rezultatele unui studiu realizat în 46 de state, care a căutat procentul din populație care a dezvoltat deja anticorpi împotriva virusului.

Cercetarea a fost coordonată de profesorii Jungsik Noh și Gaudenz Danuser, de la Centrul Medical al Universității de Sud-Vest din Texas. Aceștia arată că deși statele lumii au raportat zilnic bilanțurile de coronavirus încă de la debutul pandemiei, indicatorii nu sunt cei reali, pentru că nu a fost testată toată populația și rareori au fost identificate toate contactele persoanelor infectate. Acești indicatori au fost, însă, foarte importanți când autoritățile au luat decizii pentru a proteja sănătatea publică. 

Coordonatorii cercetării au explicat: “Luând în considerare că testele pozitive marchează doar vârful icebergului pandemiei, dimensiunile estimate prin acest studiu oferă informații cruciale pentru a determina severitatea COVID-19 pe regiuni”

Sursa: Medical Xpress

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday