Șefa FMI a declarat că economia globală este blocată într-un tip de recesiune fără precedent care necesită cooperare internațională. Kristalina Georgieva a lăudat țările care au instituit deja măsuri stricte și au interzis călătoriile internaționale, portivit Business Insider.

„Economia globală se confruntă cu amenințări nevăzute până acum”, a declarat aceasta. Georgieva a mai spus că economia mondială este deja într-un stagiu negativ, într-o contracție profundă și că munca peste granițe este singura modalitate de a ridica presiunea descendentă a pandemiei.

Guvernele ar trebui să evite „măsuri mici acum când știm că este o criză de mare amploare”, a spus ea pentru CNBC. „Păstrarea oamenilor în siguranță și din punct de vedere financiar este prioritatea principală, iar recuperarea economică poate fi atinsă odată ce amenințarea virusului scade”, a adăugat aceasta.

FMI s-a alăturat deja mai multor bănci centrale și guverne pentru a acorda ajutor rapid în contracararea recesiunii economice pe fondul coronavirusului. Organizația internațională a anunțat săptămâna trecută că „este gata” să-și folosească capacitatea de credit de o mie de miliarde de dolari pentru a ajuta țările în nevoie, mai ales economiile emergente.

Business Insider notează și că în Camera Reprezentanților din SUA se va aproba un pachet de stimulare de două mii de miliarde de dolari pentru a combate efectele economice ale coronavirusului. Legislația ar emite plăți către milioane de americani și ar debloca sute de miliarde de dolari în împrumuturi pentru a menține economia stabilă.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday