Fondul Monetar Internațional anticipează o creștere de 4,8% a economiei românești anul viitor, peste cea a Spaniei (+4,7%). În luna februarie, Comisia Europeană prognoza o creștere economică de 3,8% în acest an pentru România.

De altfel, FMI spune că economiile avansate vor beneficia direct de accelerarea campaniilor de vaccinare în lume. Totuși, precizează că nu se va întâmpla la fel în cazul economiilor emergente, mai slabe, care vor reuși să-și revină mai greu după pandemie.

Este de așteptat ca economia globală, per total, să crească cu 6% în 2021 și cu 4,4% în 2022. FMI estimează însă că economia Zonei Euro va crește cu 4,4% în acest an, comparativ cu avansul de 5,2% preconizat în toamnă. Această revizuire este influențată de un avans economic modest așteptat pentru Germania (+3,6%), Austria (+3,5%) și Olanda (3,5% în 2021 și 3% în 2022). 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday